Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Vierhoekhoeve, zuivelproducten

Vierhoekhoeve
Pieter, Hilde, Jo, Mieke, Etienne en Rita en het hele Vierhoekhoeve-team
Brielstraat 71
9860 Gijzenzele
Gsm Hilde: 0473 55 50 70
contact@devierhoekhoeve.be 
www.devierhoekhoeve.be

 

25 jaar geleden waren ze op ‘de Vierhoekhoeve’ al bezig met ‘verbreding’ op de boerderij. Pioniers waren ze met boerderijklassen. Kinderen die van een doe-vakantie houden, zitten hier zeker op hun plaats. In 25 verschillende lessenpakketten proberen ze de kinderen op een speelse wijze iets bij te leren. Scholen en vakantie-organisaties kunnen hier terecht van maart tot december. Zij kunnen genieten voor een (halve) week van de oase van rust die ‘De Vierhoekhoeve’ biedt. Voor een educatieve, prettige zomervakantie kan je hier altijd terecht. De hoeveproducten en ontmoetingszalen kwamen er een tiental jaren geleden bij. We kunnen dus wel zeggen dat de deuren op deze boerderij wijd open staan voor ‘Jan en alleman’ uit het Vlaamse land.

 
Bier- en kruidenkazen: Alle  kazen worden met rauwe melk gemaakt, de koeien worden gemolken en de melk wordt onmiddellijk gebruikt voor het vervaardigen van de smaakvolle kazen. Voor het vervaardigen van deze heerlijke kazen werkt Pieter samen met verschillende brouwerijen, klein en groot. Het gebruik van verse melk heeft als voordeel dat de smaak en de textuur van de kaas ten volle tot zijn recht komen.

 

 
Ijstaarten & desserten:  Topcreativiteit en volle smaak staan bij de ijstaarten centraal. Voor elke gelegenheid knutselt de jongste telg Mieke een waar kunstwerk in elkaar. Voor een delicieus dessertenbuffet ben je  bij ‘De Vierhoekhoeve’ aan het juiste adres. De rijstpap wordt hier zelfs nog met de hand geroerd en voor de chocolademousse komen ze van ‘heinde en verre’. Héérlijk.

 

 
Confituur & honing: Met eigen geoogste fruitsoorten worden ambachtelijke sausjes en confituren gemaakt. Deze kan je heerlijk lepelen ter plaatse op een versgedraaide ijscoupe, mee nemen naar huis of cadeau geven in een prachtige cadeaumand of zakje. Ook de  lekkere honing past hierin, want op deze hoeve krijgen de bijenkorven een ereplaats. Bij-zonder lekker dus!