ourobouros, bio groenten en fruit

Ourobouros
Karel Houdmont
Temmerstraat 6
9630 Zwalm
0494 41 12 78
info@ourobouros.be
www.ourobouros.be

 

De naam van dit bio-bedrijf stamt uit de Griekse mythologie en is de naam van een slang die zich vastbijt in zijn eigen staart. Hiermee wordt de eeuwige cyclus van de natuur en ook de landbouw gesymboliseerd. Het biologische landbouwbedrijf richt zich voor zijn afzet naar de korte keten en de directe verkoop. De producent kent nog al zijn klanten. Over alles is nagedacht. De hagen rond het gebied zorgen voor natuurlijke vijanden tegen bedreigende insecten.

 
Vergeten groenten: Met pastinaak, aardperen en landkers worden enkele groenten geteeld die bij het brede publiek minder gekend zijn. Alle groenten zijn zeer rijk aan vitaminen. Zo bevat landkers tien keer meer vitamine C dat elf citroenen. Er wordt gekozen voor steekeigen en seizoensgebonden groenten.

 

 
Verse keukenkruiden: Thym, dragon, munt, peterselie, koriander, daslook… zitten in het assortiment. De unieke smaak komt voort door de teeltwijze in de volle grond. Hier krijgen alle planten rustig de tijd om te groeien.

 

 
Appelsap: Hiervoor worden Franse appeltjes gebruikt die je ook terugvindt in de landstreek Calvados. Ze hebben een bittere smaak maar bevatten veel suiker. Alle ingrediënten worden ter plekke geoogst.