Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

t'Alkeveld, zuivelproducten

Hoeve ‘t Alkeveld
Leen Gielis
Steenbekestraat 6
9620 Zottegem
0494 13 11 55
Hoeve ’t Alkeveld
hoevetalkeveld@telenet.be
www.hoevetalkeveld.be

 

Dit op en top gemengd bedrijf is een echt familiebedrijf waar het melken van een honderdtal koeien volledig is geautomatiseerd. Na een lekkere massage van de uier volgt er een optimale productie van melk. Het is plezant koe te zijn op deze hoeve. Alle melk belandt er in de koeltank en daar ligt dan ook de dagelijkse grondstof voor de lekkerste eindproducten.

 
IJs: dagverse kwaliteit met dertien verschillende smaken waarvan vanille nog altijd de populairste is. Twaalf parfums blijven onaangeroerd maar er wordt ook geëxperimenteerd met lucky 13. Tips komen hier vaak van de klant zelf. Alle gebruikte fruit voor de bereidingen is tevens dagvers.

 

 
Yoghurt: Voor de bereiding van de lekkerste yoghurts wordt hetzelfde procedé gevolgd als voor de bereiding van ijs. De tijd tussen het melken en het eindproduct wordt zo klein mogelijk gehouden. Yoghurt is iets minder seizoensgebonden dan ijs en blijft iets minder populair in Velzeke.

 

 
Rijstpap: De overheerlijke rijstpap wordt hier gemaakt op ‘schoonmoederswijze’. Een uniek recept dat lekker geheim wordt gehouden.