Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Fruithoeve Picard  

 

Fruithoeve Picard
Bart Picard
Kromstraat 30
9667 St-Maria-Horebeke
0475/51 88 99 
bart.picard@telenet.be
www.fruithoevepicard.be

 

Rechtstreeks van het LAND naar de KLANT, is de leuze bij fruithoeve Picard. Het telen van appels en peren verving de vroegere activiteiten van een klein landbouwbedrijf. In 1993 werden op het bedrijf de milieubewuste, milieuvriendelijke en mensvriendelijke teeltwijzen toegepast. Zo worden natuurlijke vijanden worden uitgezet om insectenplagen te bestrijden.

 
Appels en peren: Pluk Zelf Uw Appel. De variëteiten zijn Jonagold, Cox, Boskoop, Elstar, Golden, Gala, Delbare bij de appels en Conference, Doyenne du Comice en St Remy bij de peren. Mensen kunnen er eerst proeven om dan kun keuze te maken. Daarna kunnen ze zelf hun appels plukken. Op de hoeve staat ook een appelautomaat.

 

 
Appelsap: De versheid van dit product is volledig gegarandeerd door een snelle verpakking na persing. Appelsap is een uitstekende dorstlesser. Het sap wordt verkocht in zijn meest natuurlijke vorm, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen, toegevoegde suikers…

 

 
Honing: De zes bijenkasten op het bedrijf hebben een dubbel doel. Enerzijds wordt door de bijtjes heel wat lekkere honing verkregen maar tevens zorgen ze voor de bestuiving. Zo kunnen er meer appels en peren worden geoogst.