Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Christiana bronnen

 

Christiana bronnen
Roni Leyman
Rotsestraat 7
9890 Dikkelvenne
09 384 15 78
0476 47 28 84
info@christiana.be
www.christiana.be

 

Toen de Heilige Christiana in achtste eeuw in Dikkelvenne neerstreek, nadat ze zich als protestante Ierse prinses had bekeerd, deed ze er op miraculeuze wijze bronnen ontstaan. Eén van die bronnen werd later de Christianabron gedoopt en is tevens de merknaam. Het water ontspringt op 230 meter diepte. Het bedrijf zag het levenslicht in 1938 en nu bottelt Roni Leyman er alle soorten waters en limonades en dat deden vader en grootvader hem al voor. Ondertussen is het water dat vooral in Oost- en West-Vlaanderen wordt gedronken erkent als steekproduct. Private Labels behoren tot de mogelijkheden.

 
Water: Vanuit het natuurlijke mineraalwater wordt door toevoeging van koolzuurgas lichtbruisend of bruisend natuurlijk mineraalwater verkregen. Het mineraal water wordt ook als plat water, niet bruisend, op de markt gebracht. Aan de bron bevriest het water nooit.

 

 
Limonade: Vertrekkend van bruisend natuurlijkmineraalwater wordt een siroop toegevoegd, die een mengsel is van suiker, vruchtenextracten en het mineraalwater zelf. Drie smaken zitten in het assortiment: lemon, orange en citron. Door de traagheid van het productieproces krijgt deze limonade een ambachtelijke toets.