Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Brouwerij Van Den Bossche 

 

Brouwerij Van Den Bossche
Bruno Van Den Bossche
Sint-Lievensplein 16
9550 Sint-Lievens-Esse
054 50 04 11
0478 21 66 76
info@paterlieven.be
www.paterlieven.be

 

Wie België zegt, zegt bier. Brouwerij Van Den Bossche is een van de zovele brouwerijen in België. Overgrootvader Arthur Van Den Bossche startte in 1897 met dit Belgisch, artisanaal en familiaal bedrijf. Bruno Van Den Bossche verkoopt plezier en hij wordt daarbij geholpen door zijn broer Emmanuel die verantwoordelijk is voor het brouwen, vader Ignace die nog elke dag met de glimlach opstaat omdat hij nog brouwt en Daani die ook zijn steentje bedraagt in het complexe productieproces van gerstenat.

 
Bier Pater Lieven: Dit traditionele bier wordt nog altijd ambachtelijk gebrouwen ondanks de steeds stijgende omzet. Er is blond, bruin, tripel en witte Pater Lieven. De naam verwijst naar de heilige Livinus. Vanaf 1 november tot de voorraad strekt is er ook de Kerstpater. Dit diep donkerbruine bier laat in de mond kandijzoet overheersen.

 

 
Buffalo: Dit klassebier leen zich uitstekend bij allerlei gerechten zoals gebakken lever, gestoofde haas en een kruidig stoofpotje. Op een dag strandde het circus ‘Buffalo Bill’ in het dorpje Sint-Lievens-Esse. De brouwers vonden er niet beter op om hun activiteiten te staken en hun brouwsel was aangebrand. Dit gekaramelliseerde brouwsel werd naar de circusnaam genoemd.

 

 
Lamoral Degmont: Deze tripel kende een hergisting in de fles. De lichtzoetige Lamoral is een volmondig en karaktervol bier. De naam is ontleent aan de Graaf Van Egmont.