Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Boer Colembie

Boer Colembie
Geert Colembie
Leystraat 3
9772 Wannegem-Lede
0479 25 90 66
boer@colembie.be
www.boercolembie.be

 

Dit familiebedrijf van de vierde generatie teelt vooral granen zoals gerst, tarwe en spelt. De kweek van aardbeien neemt wel de voornaamste plaats in terwijl het telen van aardappelen de activiteiten vervolledigen. Zo zijn de vijftig hectaren ten volle benut.

 
Aardappelen: Nicola en bintjes zijn de twee rassen waar trouw is aan beloofd. Nicola is een vastkokende en zoete aardappel. Bintjes blijven een echte klassieker en daar er nog nauwelijks mensen zijn die een moestuin hebben, worden aardappelen op het erf vlot verkocht.

 

 
Spelt en tarwe: Voor het malen van deze graangewassen wordt er nu gezocht naar een molenaar. De zakjes met een paar kilogram worden op de boerderij verkocht. Mensen houden nu eenmaal van authenticiteit.

 

 
Aardbeien: Op vraag van het gereputeerde restaurant Hof Van Cleve teelt men Gariguette. Deze zoete en boterzachte aardbei is een echte delicatesse. Ook Elsanta zit in het assortiment van deze arbeidsintensieve kweek die van mei tot juni loopt. Een echte seizoensgebonden teelt.