Hoeve- en streekproducten
uit de Vlaamse Ardennen
Verbazingwekkend lekker !

Bakkerij Pede 

 

Bakkerij Pede
Gert Pede
Rozebekeplein 11
9630 Rozebeke
0499 10 24 10
info@kloosterhoeve.com
www.kloosterhoeve.com

 

In de schaduw van de kathedraal van de Zwalmvallei van Rozebeke lag vroeger een oud schoolgebouw. In het klaslokaal van het toenmalige zevende en achtste jaar worden nu mattentaarten, patisserie en unieke broden verkocht.
Deze bezige bijtjes spreken er over hun vijf B’s. Naast de bakkerij en de boerderij is er ook nog een brouwerij en een Bed and Breakfast. Tenslotte is er een ‘bijenhotel’.

 
Speciale broden: Door het gebruik van niet alledaagse ingrediënten ontstaan er een ruime keuze aan unieke broden. In 2011 werd het PEDEKE bekroond als Brood van de Ronde. Het brood bevat rogge, brandnetel, Toscane(gele zaden) en tien granen. Ondanks alles blijft het brood een lichte structuur behouden.

 

 
Mattentaarten: Deze smeuïge taarten worden nog altijd naar een oeroud oma-recept gebakken. Omdat vele oude technieken worden gebruikt duurt de bereiding ervan nog altijd twee dagen. Daarnaast zijn nog tal van lekkere gebakjes te vinden uit verse hoevemelk. Dit maakt alle gebak uniek.

 

 
Bier: Pedevinck is een streekeigen biertje gemaakt van eigen producten. Tarwe en mout zijn het belangrijkste bestanddeel van dit acht en half graden sterke biertje met een amberkleur.